Hoe kun je minder koolhydraten eten?

// HOE KUN JE MINDER KOOLHYDRATEN ETEN? //

Met een zak chips of winegums op de bank Netflix kijken, een chocolade reep opeten tijdens een telefoontje naar je vriendin, wijntjes drinken en toastjes weghappen tijdens de vrijmibo met collega’s op Houseparty. 

We eten overmatig om verveling of stress te lijf te gaan en te veel snelle koolhydraten eten (achter elkaar of in één maaltijd) zorgt ervoor dat je bloedsuikerspiegel gaat schommelen, veroorzaakt hongeraanvallen, vreetbuien, sufheid, vermoeidheid, energiegebrek en hoofdpijn.

Na twee weken in sociale isolatie met onbeperkt toegang tot koolhydraatrijke voeding zul je ongetwijfeld al het een en ander gemerkt hebben aan jezelf, je kleding en de weegschaal. We hebben zowiezo nog minstens 4 weken voor de boeg om uit te zitten en de zomer laat niet op zich wachten. 

Had jij als goede voornemen dit jaar om te gaan afvallen, minder snoepen, gezonder eten en heeft de Coronacrisis daar een stokje voor gestoken? We kunnen Corona van heel veel dingen de schuld geven maar jij bent degene die zelf van alles in je mond stopt. De hoogste tijd dus om bewuster te gaan eten en snacken. 

Hoe kun je minder koolhydraten eten? 

Kies als ontbijt voor yoghurt met fruit en noten of een smoothie.

Neem een koolhydraatarm tussendoortje zoals een volkoren cracker met hüttenkäse en een plakje kipfilet.

Bak voor de lunch een lekkere omelet met veel groenten, een uitsmijter met ham en kaas of maak een soepje zoals broccoli-courgette soep met kipreepjes en geitenkaas en eet erbij een volkoren boterham.

Snack in de middag een handje noten, snoeptomaatjes, mini komkommer, handje popcorn of fruit.

Halveer je portie rijst en aardappelen, 100 gram aardappel is vaak voldoende en vervang de traditionele witte paste door pasta gemaakt van peulvruchten.

Probeer nieuwe recepten en producten uit ter vervanging voor hetgeen wat je graag en vaak eet.

Wil jij minder koolhydraten gaan eten en weet je niet waar en hoe je moet beginnen? Neem contact met mij op of reageer onder dit bericht voor 2 weken GRATIS online begeleiding inclusief persoonlijk weekmenu!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *