Hallo, leuk om kennis te maken!

Mijn naam is Jelena Vinkestijn, ik ben 36 jaar, woon in Tiel (Passewaay) en ben getrouwd en trotse mama van een zoontje van 3 jaar.

Tot aan mijn 20e levensjaar zijn mijn gewicht en postuur altijd in proportie geweest omdat ik fanatiek aan wedstrijdsport deed en gezonde voeding altijd centraal stond in ons gezin. Tijdens mij studiejaren ben ik eens flink afgevallen toen ik tijdelijk in het buitenland bivakkeerde voor een stage als hotelreceptioniste waarbij ik intern verbleef bij het hotel waar ik de stage liep. De wisseling van diensten, nieuwe leefomgeving en geen houvast meer aan een gezond eet- en leefpatroon heeft er voor gezorgd dat ik toen flink wat gewicht verloor. Op een ongezonde manier welteverstaan omdat ik gewoon te weinig en ongezond at en mijn leefpatroon compleet in de war was geschopt. Gelukkig was dat van tijdelijke aard want toen ik weer thuis kwam en kon genieten van mijn moeders kookkunsten, kwam ik weer op een gezond gewicht en ging weer terug naar mijn normaal dagelijks ritme.

Tijdens de jaren erna kwamen de kilootjes er ongemerkt bij. Ik was gestopt met intensief sporten, verhuisde naar een andere woonplaats en ging weer onregelmatige diensten werken in de horeca. Later ging ik van een staand beroep naar een zittend beroep en ook dat had natuurlijk geen gunstig effect op mijn gewicht. Langzaam aan veranderde de extra kilootjes in overgewicht en dat realiseerde ik mezelf pas tijdens mijn reis naar het moederschap. Ik benoem het op deze manier omdat ik enkele miskramen heb ondervonden en steeds weer enkele pondjes vast bleef houden na elke miskraam. Toen ik het geluk had om zwanger te raken en zwanger te blijven liep mijn gewicht redelijk stabiel op tot op het punt dat ik extreem veel vocht bleef vasthouden en nog meer lichamelijke complicaties kreeg wat resulteerde in PE/HELLP. In totaal ben ik tijdens mijn zwangerschap minstens 30 kilo aangekomen (ik ben gestopt met wegen toen de weegschaal 100 kilo aangaf bij 35 weken en er is zeker nog meer in gewicht bijgekomen)

Na de bevalling stond “afvallen en terug in shape komen” niet bovenaan mijn todo lijstje. Ik zat niet op een roze wolk en mijn kraamtijd was geen rozengeur en manenschijn. Als kersverse moeder herstellende van een slopende ziekte, stond de verzorging van mijn baby en mijn herstelproces op zowel mentaal als lichamelijk gebied op nummer 1. Pas na een jaar begon het besef weer terug te komen dat ik meer energie in mijn gezondheid moest gaan steken en de energie weer had om wat aan mijn overgewicht en uiterlijk te doen. Afvallen zou niet alleen mijn gezondheid ten goede komen maar ook mijn zelfbeeld en zelfacceptatie. Inmiddels ben ik mijn zwangerschapkilo’s kwijt, zit ik weer op mijn “oude” gewicht en ben ik heel wat wijzer geworden op het gebied van psyche, bewegen en vooral voeding.

Uit eigen ervaring weet ik dus wat overgewicht voor effect kan hebben op lichaam en geest en weet ik ook welke mindset er nodig is om te bereiken wat je graag wilt bereiken. Ik wilde weer lekker in mijn vel zitten, een spijkerbroek aan doen in plaats van een legging en verhullende jurk, genieten van eten zonder schuldgevoel en meer energie krijgen. En dat is inmiddels gelukt! Daarnaast ben ik een echte foodie / food lover en geïnteresseerd in alles wat maar met voeding te maken heeft.

Mijn ervaring en kennis wil ik graag overbrengen aan andere mensen die mijn hulp kunnen gebruiken. Als voeding- en lifestylecoach adviseer en assisteer ik vrouwen (en mannen!) op weg naar een nieuwe manier van leven en eten zodat voeding niet meer de vijand is.

Laat mij je coachen en begeleiden naar een gezond gewicht waarbij jij de regie bepaalt en niet de weegschaal het voor het zeggen heeft!

Laat mij jou de handvaten geven waarmee je het heft weer in eigen handen neemt!

Laat mij jou inzien dat je alles mag eten en kunt eten en dat de weegschaal niet alles bepalend is!