Mindset op maandag

// MINDSET OP MAANDAG //

Doe wat je kan, als je het kan, wanneer je kan!

Je zult nu ongetwijfeld te maken hebben met meer stress en angst dan ‘normaal’ en dat kan een tol gaan eisen want stress is helemaal niet goed voor je lichaam en geest.

Stress en angst kunnen tot gezondheidsproblemen zoals gewichtstoename, een lagere stofwisseling, meer honger en slechte besluitvorming.

Maar wat als je ipv continu in angst te leven en je zorgen te maken, je dit ziet als een kans om technieken voor stressmanagement te oefenen.
Stressmanagement zal er voor veel mensen anders uitzien, maar ik denk dat er enkele overeenkomsten zijn die je misschien kunt proberen te implementeren:

– Beperk je social media / tv; ik zat gisteren aan de buis gekluisterd maar ook hield ik steeds het de nieuwsupdates op mijn telefoon in de gaten. Het is moeilijk om uit de ‘nieuws bubble’ te komen met alle ontwikkelingen en veranderingen die gaande zijn, want stel je voor dat een belangrijke update mist. Stel wat grenzen op en houd je eraan.

– Oefening; aangezien de sportscholen nu gesloten zijn, dan kun je thuis oefeningen of een workout doen.

– Gebed; iemand die in God gelooft, vind veel troost in het bidden en wetende dat Hij dit allemaal heeft uitgezocht.

– Meditatie; kan erg krachtig zijn, en ja, je kunt mediteren en toch in God geloven. Begeleide meditatie via een app is een geweldige manier om te stoppen met nadenken over ‘dingen’ en je te concentreren op je lichaam en ademhaling.

– Dankbaarheid; in een tijd waarin het gemakkelijk is om te zoeken naar alle dingen die fout gaan, is het een geweldige oefening om elke dag drie dingen op te schrijven waar je dankbaar voor bent.

Als je tips hebt om met stress om te gaan of om stress te verlichten, laat dan een reactie achter. 👇

In een tijd waarin het advies is om ons te isoleren, kunnen we nog steeds online samenkomen om elkaar hierbij te helpen.

Ik wens je een hele fijne maandag!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *