Quote

// QUOTE //

Je zult niet altijd gemotiveerd zijn dus werk aan discipline en goede gewoontes.

Wat voor inzicht krijg jij van deze quote?

Dat wanneer je met jezelf afgesproken hebt om op dinsdagavond te sporten en je eigenlijk geen zin hebt om naar de sportschool te gaan dus wel 20 smoesjes bedenkt om niet te doen wat je met jezelf hebt afgesproken om te doen. Het regent, mijn lievelings shirt zit in de was, mijn oordopjes liggen in de knoop, de auto staat bij de garage en mijn fiets heeft een lekke band, ik ben te moe, morgen weer een dag…. Tja, soms is motivatie ver te zoeken!

Dan moet je over een ijzeren discipline beschikken om tóch te gaan want afspraak is afspraak.

Hoe krijg je jezelf mentaal over die drempel en stop je met zoeken naar smoesjes? Met discipline en goede gewoontes.

Sporten:

Plan je sportmomenten ook op momenten dat ze je het beste uitkomen en blok de tijd af in je agenda zodat je niet in de verleiding komt om iets anders te ondernemen.

Pak ‘s ochtends je sporttas in en leg je sportkleding klaar zodat je ‘s avonds gelijk kunt omkleden en met alle benodigdheden de deur uit kan gaan.

Voeding:

Neem ‘s ochtends 10 minuten de tijd om je voeding in te plannen voor de dag. Misschien moet je er 10 minuten eerder je bed voor uit, maar het is zeker je tijd waard!

Kook extra maaltijden in het weekend (mealprep) zodat je altijd iets in de koelkast of vriezer hebt voor avonden dat je laat thuis bent uit het werk en geen zin hebt om te koken.
*
Wat doe jij om jezelf aan gemaakte afspraken te houden?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *