Mocht je je willen laten begeleiden met afvallen, dan ontvang je van mij een aanmeldingsformulier met een afspraakbevestiging. Het eerste gesprek is een intake-gesprek. We nemen je gegevens aan de hand van het aanmeldingsformulier door en bepalen samen het doel dat je wilt bereiken.

Wil je graag afvallen en ook veel te weten komen over gezonde en verantwoorde voeding? Of je huidige gewicht handhaven of in gewicht aankomen? Wil je voornamelijk een stok achter de deur en iemand die je blijft motiveren? In dit intake-gesprek gaan we samen ook je huidig eetpatroon doornemen. Mocht ik meer informatie hierover nodig hebben, dan kan je gevraagd worden om een aantal dagen een voedingsdagboek bij te houden. Als ik een goed beeld van je huidige eetpatroon heb, kan er een basismenu gemaakt
worden dat regelmatig kan worden bijgesteld. Om het overzichtelijk te houden werken we in kleine stappen naar je streefgewicht toe.

Vervolgens maken wij een afspraak voor een volgende consult. Meestal kan ik je binnen twee dagen na het intake-gesprek het voorbeeld dagmenu doormailen. Het intake-gesprek zal ongeveer 45 minuten tot 60 minuten in beslag nemen.

Tijdens het tweede consult wordt het dagmenu doorgenomen en eventueel naar je wensen aangepast. Je krijgt nadere uitleg over het dagmenu en je hebt de mogelijkheid tot het stellen van vragen. Dit consult zal ongeveer 30 minuten duren.

Tijdens de vervolgconsulten leer je de juiste en gezonde keuzes te maken en in allerlei situaties toe te passen, zoals op feestjes, tijdens het weekend en op vakantie, maar bijvoorbeeld ook bij wisselende diensten. Verder kun je vragen stellen, ervaringen en eventuele moeilijkheden doorspreken en krijg je recente informatie over producten en indien gewenst recepten. Deze vervolgconsulten duren ongeveer 30 minuten waarin je persoonlijke aandacht ontvangt.

Wanneer je je streefgewicht hebt bereikt of je door omstandigheden niet meer in de gelegenheid bent om langs te komen, dan krijg je tips en adviezen om op gewicht te blijven. Ook heb je de mogelijkheid om langs te komen voor een weegmoment of herhalingsconsult om door te blijven gaan met deze gezonde levensstijl of gewoon voor dat steuntje in de rug.