Op welke leeftijd start de perimenopauze?

Op welke leeftijd start de perimenopauze?

De perimenopauze zijn de jaren die voorafgaan op de menopauze, waarin we te maken hebben met een heleboel hormonale schommelingen. Vaak hoor je vrouwen zeggen: oh, ik moet dit gewoon overleven, gewoon door deze periode buffelen. Maar de perimenopauze kan jaren en jaren en jaren duren. En ik wil niet zo’n 10 jaar van mijn leven opgeven en alleen maar met allerlei psychische en lichamelijke klachten proberen er doorheen te komen want dat is geen manier om te leven…

Wist je dat de gemiddelde leeftijd waarin vrouwen in de menopauze komen 51 jaar is? En de menopauze kan beginnen tussen de leeftijd van 45 jaar en 55 jaar. De menopauze is de laatste menstruatie.

De perimenopauze kan 7 jaar tot 10 jaar beginnen voordat je in de menopauze komt. Om de vraag te beantwoorden: op welke leeftijd start de perimenopauze? Het is onmogelijk om een exact leeftijd getal aan de start van de perimenopauze te hangen, maar het is waarschijnlijk dat vrouwen dus al vanaf 35 jaar symptomen en klachten kunnen ervaren die wijzen op de perimenopauze. Iets om over na te denken als je (of jouw huisarts) denkt dat je te jong bent om in de overgang te zitten en de klachten toekent aan een burnout of depressie.

Op welke leeftijd start de perimenopauze?

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *