Roerbakschotel met bloemkoolrijst en gehakt

INGREDIËNTEN * kwart ui* knoflook naar wens* 1 stengel bleekselderij* kwart rode paprika* 125 gram rundergehakt* 150 gram bloemkoolrijst* paprikapoeder naar wens* Italiaanse kruiden naar wens* chilipoeder naar wens* 1eetlepel (olijf)olie VOEDINGSWAARDEN: 493 kcalEiwit – 28 gramKhd – 10 gramVet – 36 gramVezels – 5 gram Recept is voor 1 persoon BEREIDING Snipper de ui en pers de …

Spitskool-snijbonenschotel met kip

INGREDIËNTEN * kwart ui* knoflook naar wens* 150 gram snijbonen* 100 gram spitskool* 75 gram kipfilet blokjes* 1 eetlepel (olijf)olie* kerriepoeder naar wens* snufje chilipoeder* 1 ei M* 15 gram cashewnoten (ongezouten)* eventueel koriander VOEDINGSWAARDEN: 506 kcalEiwit – 36 gramKhd – 14 gramVet – 32 gramVezels – 9 gram Recept is voor 1 persoon BEREIDING Snipper de ui …

Quiche met paprika, broccoli en spekjes

Deze quiche maak je zonder taartbodem waardoor het een koolhydraatarm gerecht is en kun je zowel warm als koud eten. Eet er een groene salade bij om er een volwaardige maaltijd van te maken.  INGREDIËNTEN 1 kleine broccoli2 paprika’s (verschillende kleuren)1 witte ui5 middelgrote eieren: 3 hele, van 2 alleen de eiwitten100 gram spekreepjes200 gram …

Muffins met blauwe bessen

Dit is een basisrecept voor muffins. In dit recept gebruik je blauwe bessen maar kun je natuurlijk vervangen voor elk ander soort fruit. Lekker als ontbijt maar ook als tussendoortje bij een grote mok thee of kopje koffie. INGREDIËNTEN • 60 gram speltbloem• 50 gram amandelmeel• ½ theelepel bakpoeder• mespunt zout• 1 ei (large)• 75 …

Frittata met spinazie champignons ui tomaat paprika

Deze frittata is een goedgevulde omelet met allerlei verschillende groenten. Je kunt natuurlijk ook de ingrediënten vervangen en vlees of vis aan toe voegen. INGREDIËNTEN 6 middelgrote eieren2 eetlepels melk naar keuze2 rijpe tomaten150 gram (kastanje) champignons1 kleine witte ui1 rode paprika200 gram verse spinazieparmezaanse kaas naar wensfijngehakte (verse) rozemarijn of oreganoolie, boter of bakspray …

Gevulde courgette bootjes

Deze gevulde courgette bootjes zijn geschikt voor als je meer groenten wilt eten maar geen zin hebt in een salade of gekookte groenten. De courgette is gevuld met een lekker kruidig gehaktmengsel en afgetopt met mozarella. INGREDIËNTEN Courgette – 1 stuk (klein) Rundergehakt mager – 75 gram Tomatenblokjes – 50 gram Ui – 25 gram …

3x aardbeien ijs

Wat is er met dit warme weer nu lekkerder en verkoelender dan een heerlijk ijsje? Van dit koolhydraatarme ijs kun je zonder schuldgevoel genieten en kun je zowel maken met bevroren diepvries fruit, wat wel zo handig is, of heerlijke verse aardbeien. En denk er aan dat het laatste recept misschien wel koolhydraatarm is maar …

10x fruit infused water

Fruitwater, ook wel fruit infused water genoemd, is water met een smaakje. Dat smaakje voeg je toe door middel van fruit, groenten en kruiden. Het is een simpele manier om een gezonder dorstlesser te maken, die nauwelijks calorieën bevat en zonder overheersende zoete smaak. Basisrecept Snijd vers fruit en/of groente in stukjes en leg het …

Klassieke asperges met krieltjes

Wat niet mag ontbreken in het lente menu is een echte voorjaars klassiekeruit de Hollandse keuken; asperges met krieltjes, ham en een gekookt eitje met erbij gesmolten boter. Smullen maar! In het koolhydraatbeperkte menu eet je er krieltjes bij, in het koolhydraatarme menu eet je er Colomba aardappel bij maar de aardappels kun je natuurlijk …

Courgette brood

Pasta van courgette, dat kennen we al. Maar wist je dat je er ook brood van kan bakken? Deze courgette brood past prima in een koolhydraatbewust voedingspatroon want er zitten geen granen in en is vol met groente! Dit is het basis recept voor de hartige variant. Vervang de parmezaanse kaas en rozemarijn door bijvoorbeeld …