Deze kipgehaktballetjes met courgette worden in de oven of airfryer gebakken en je maakt ze met slechts een paar eenvoudige ingrediënten en kunt ze kruiden naar wens. Ze zorgen voor een snelle doordeweekse maaltijd en zijn ook geschikt om in te vriezen.
Ingrediënten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Rasp de courgette met schil en laat met een beetje zout erop uitlekken in een vergiet
Meng het gehakt met de ei, paneermeel of broodkruim, peterselie en de zelf gekozen specerijen naar eigen smaak
Knijp van de courgetterasp eventueel nog overtollig vocht uit en voeg dat bij het gehakt, meng goed door elkaar en draai er dan kleine balletjes van
Leg de balletjes op een bakplaat voorzien van bakpapier en bak ze ongeveer 20-25 minuten in de oven tot ze stevig en gaar zijn
Serveer de kipgehaktballetjes met marinara saus en pasta, groene curry saus en rijst of lekker als borrelhapje met (pikante) chilisaus
Eet smakelijk!
Meer recepten en dagmenu’s vind je in de koolhydraatbeperkte weekmenu’s
Serveer de kipgehaktballetjes in je favoriete tomatensaus met koolhydraatverlaagd pasta, courgettenoedels of pompoenspaghetti of als snack op een borrelplank.