Koolhydraatarme cheescake

Met deze cheescake scoor je punten op een verjaardag! Of serveer een puntje taart om een feestelijke maaltijd mee af te sluiten.

INGREDIËNTEN voor de taartbodem
150 gram amandelmeel
50 gram ongezouten roomboter
Halve theelepel vanille-aroma
Snuf zout
eventueel zoetstof of suikervervanger naar wens
 
INGREDIËNTEN voor de taartvulling
600 gram roomkaas in blokjes of zuivelspread (naturel), op kamer temperatuur
200 gram ongeklopte slagroom
2 eieren (middelgroot)
eventueel zoetstof of suikervervanger naar wens
2 eetlepels limoensap
 
Voor de topping: aardbeien of ander fruit naar keuze
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Recept is voor 12 taartpuntjes
BEREIDING
Bodem cheesecake: Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt de roomboter in een pan en zet het vuur uit, Voeg het amandelmeel, vanille aroma en de snuf zout toe en roer dit goed door elkaar tot een deeg mengsel. Wil je taartbodem zoeter van smaak hebben dan kun je er zoetstof of een andere suikervervanger aan toevoegen. Bekleed een spring vorm met bakpapier, Verdeel het deeg mensgel over de bodem en druk met de bolle kant van een lepel of spatel goed aan. Bak de taart bodem gedurende 10 – 15 minuten af in de oven. Laat de bodem hierna ten minste een kwartier afkoelen.
 
Vulling cheescake: Doe de helft van de roomkaas of zuivelspread in een schaal of diepe mengkom en mix dit met een handmixer tot een glad mengsel en voeg langzaam tijdens het mixen de andere helft toe. Voeg dan de limoensap en één voor één de eieren toe, wacht steeds tot ieder ei helemaal is opgenomen. Klop vervolgens de slagroom tot yoghurtdikte en mix alles goed door elkaar tot een glad beslag. Wil je de vulling zoeter van smaak hebben dan kun je er zoetstof of een andere suikervervanger aan toevoegen.
 
Verdeel de vulling in gelijke hoeveelheid over de taartbodem en smeer egaal uit. Zet de springvorm in de oven en bak de cheesecake af in ongeveer 60 minuten. Je weet dat de taart klaar is als de bovenkant mooi goudbruin van kleur is.
Haal de cheesecake vervolgens uit de oven en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Dek de springvorm af met plasticfolie en zet de cheesecake daarna tenminste 1 uur in de koelkast zodat deze goed kan opstijven.
Voor het serveren garneren met aardbeien of ander fruit naar keuze.
 
Eet smakelijk!
 

Snijd de cheescake in punten en verpak ieder stuk in vershoudfolie en daarna in een ziplock- of diepvrieszakje. De cheesecake blijft ongeveer 1 maand goed in de vriezer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.