3x aardbeien ijs

Wat is er met dit warme weer nu lekkerder en verkoelender dan een heerlijk ijsje? Van dit koolhydraatarme ijs kun je zonder schuldgevoel genieten en kun je zowel maken met bevroren diepvries fruit, wat wel zo handig is, of heerlijke verse aardbeien.

En denk er aan dat het laatste recept misschien wel koolhydraatarm is maar niet geheel caloriearm. Beperk daarom je portie en let op met eventuele toppings en versieringen zoals een extra dot slagroom of kokosrasp, geschaafde amandel en cacao nibs.

Aardbeien granita

Ingrediënten:

500 gram verse aardbeien

sap van 2 uitgeperste limoenen

eventueel zoetstof naar keuze

Bereiding:

Maak de aarbeien schoon, spoel ze af onder koud water en verwijder daarna pas het groene kroontje. Vervolgens doe je de aardbeien in je blender, keukenmachine of staafmixer en maal ze fijn tot puree. Voeg het limoensap en eventueel wat zoetstof toe (even proeven hoe zoet het smaakt) en mix dan nog even tot een glad mengsel. Als het mengsel te dik is dan kun je het eventueel met water verdunnen naar wens. Vervolgens giet je het aardbeienmengsel in platte ovenschaal of grote plastic bak en zet je deze onafgedekt in de vriezer. Laat het aardbeienmengsel bevriezen totdat er bij de randjes ijs ontstaat, dit duurt ongeveer een half uur. Neem de ovenschaal of bak uit de vriezer en roer het aardbeienmengsel goed door elkaar met een vork zodat alle bevroren stukjes los komen. Zet het daarna terug in de vriezer en herhaal dit ongeveer elk half uur, totdat alles volledig is gekristalliseerd. Dit duurt ongeveer drie uur in totaal.

Romige aardbeien ijs

Ingrediënten:

250 gram verse aardbeien

50 ml melk naar keuze

75 ml room (op klop slagroom) naar keuze

eventueel zoetstof naar keuze

Bereiding:

Maak de aardbeien schoon, spoel ze af onder koud water en verwijder daarna pas het groene kroontje. Vervolgens doe je de aardbeien in je blender, keukenmachine of staafmixer en maal ze fijn tot puree. Voeg de melk en eventueel wat zoetstof toe (even proeven hoe zoet het smaakt) en mix dan nog even tot een glad mengsel. Klop de room half stijf tot ongeveer op yoghurtdikte. Spatel dan de opgeklopte room door het aardbeienmengsel heen. Vervolgens kun je het aardbeienmengsel verdelen over siliconen vormpjes of giet het in een met bakpapier bekleed cakevorm. Zet het vervolgens in de vriezer en na 3 uur heb je heerlijk ijs. Je kunt het ijs eventueel elk uur omroeren als je een cakevorm gebruikt zodat je het later er makkelijk uit kunt scheppen.

Super snelle aardbeien ijs

Ingrediënten:

Doosje bevroren diepvries aardbeien

2 flinke eetlepels yoghurt naar keuze

eventueel zoetstof naar keuze

Bereiding:

Haal het doosje met aardbeien uit de vriezer en laat ongeveer 5 minuten ontdooien, waardoor ze iets minder hard zijn en makkelijk kunt mixen. Vervolgens doe je de aardbeien in je blender, keukenmachine of staafmixer en maal ze fijn. Voeg de yoghurt en eventueel wat zoetstof toe (even proeven hoe zoet het ijs smaakt) en mix dan nog even tot er glad, maar stevig ijs ontstaat. Is het ijs toch te zacht of vloeibaar? Dan kun je het nog even in de vriezer zetten, zodat het wat steviger wordt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *