Quiche met paprika, broccoli en spekjes

Deze quiche maak je zonder taartbodem waardoor het een koolhydraatarm gerecht is en kun je zowel warm als koud eten.

Eet er een groene salade bij om er een volwaardige maaltijd van te maken. 

INGREDIËNTEN

1 kleine broccoli
2 paprika’s (verschillende kleuren)
1 witte ui
5 middelgrote eieren: 3 hele, van 2 alleen de eiwitten
100 gram spekreepjes
200 gram cottage cheese
100 gram crème fraiche
2 theelepels bouillonpoeder
geraspte kaas (naar wens)
zwarte peper
 
Nodig: bakpapier en ovenschaal of springvorm

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 175 graden.
 
Snijd de broccoli in kleine roosjes en de stronk in stukjes. Kook beetgaar in een klein laagje water met bouillonpoeder.
Bak ondertussen de spekjes en snijd de ui en paprika fijn. Voeg de ui en paprika toe aan de spekjes als ze beginnen te verkleuren en bak kort mee. Bak de uitgelekte broccoli ook heel even mee en giet eventueel vrijgekomen vocht af.
 
Doe de eieren en eiwitten in een kom en meng met de cottage cheese, crème fraiche, geraspte kaas en zwarte peper en roer hier het spek en groenten-spek mengsel doorheen.
 
Bekleed een ovenschaal of springvorm met bakpapier en vet dit eventueel nog even in met wat boter of olijfolie. Schenk het ei-groenten en spek mengsel erin.
 
Bak de quiche (afhankelijk van de dikte) in ongeveer 30 minuten gaar.
 
Eet smakelijk!
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.