Deze gevulde courgette bootjes zijn geschikt voor als je meer groenten wilt eten maar geen zin hebt in een salade of gekookte groenten. De courgette is gevuld met een lekker kruidig gehaktmengsel en afgetopt met mozarella.
INGREDIËNTEN
Courgette – 1 stuk (klein)
Rundergehakt mager – 75 gram
Tomatenblokjes – 50 gram
Ui – 25 gram
Knoflook – naar wens
Mozzarella light – 50 gram
Italiaanse kruiden – naar wens
Olijfolie – halve eetlepel
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 175 graden. Snijd de ui en knoflook fijn. Snijd de courgette doormidden en verwijder het vruchtvlees en snijd fijn.
Verhit de olijfolie in een koekenpan fruit de ui en knoflook kort aan. Voeg het vruchtvlees en gehakt toe en bak het kort mee. Warm de tomatenblokjes kort mee en breng op smaak met Italiaanse kruiden.
Leg een velletje bakpapier in een ovenschaal en leg hier de courgette helften op. Vul de courgette met het gehaktmengsel en bestrooi met mozzarella en eventueel met basilicum.
Zet de ovenschaal 15 tot 20 minuten in de oven.
Eet smakelijk!
Bijbehorende dagmenu vind je in de lente weekmenu’s (klik hier)