Roerbakschotel met bloemkoolrijst en gehakt

INGREDIËNTEN

* kwart ui
* knoflook naar wens
* 1 stengel bleekselderij
* kwart rode paprika
* 125 gram rundergehakt
* 150 gram bloemkoolrijst
* paprikapoeder naar wens
* Italiaanse kruiden naar wens
* chilipoeder naar wens
* 1eetlepel (olijf)olie
 
VOEDINGSWAARDEN:
 
493 kcal
Eiwit – 28 gram
Khd – 10 gram
Vet – 36 gram
Vezels – 5 gram
 
Recept is voor 1 persoon

BEREIDING

Snipper de ui en pers de knoflook. Snijd de bleekselderij in plakjes en de paprika in blokjes.
 
Verwarm de olie in en pan en rul het gehakt bruin en gaar. Voeg de ui, knoflook, paprika en bleekselderij toe en roerbak dit 5 minuten mee.
 
Voeg dan paprikapoeder, Italiaanse kruiden, chilipoeder,
3 eetlepels water en de bloemkoolrijst toe. Bak dit op hoog vuur 3 minuten mee.
 
Serveer de bloemkoolrijst roerbakschotel met gehakt op en bord. Breng op smaak met peper en zout.
 
Eet smakelijk!
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *