Frittata met spinazie champignons ui tomaat paprika

Deze frittata is een goedgevulde omelet met allerlei verschillende groenten. Je kunt natuurlijk ook de ingrediënten vervangen en vlees of vis aan toe voegen.

INGREDIËNTEN

6 middelgrote eieren
2 eetlepels melk naar keuze
2 rijpe tomaten
150 gram (kastanje) champignons
1 kleine witte ui
1 rode paprika
200 gram verse spinazie
parmezaanse kaas naar wens
fijngehakte (verse) rozemarijn of oregano
olie, boter of bakspray naar keuze (om in te vetten)

BEREIDING

Snipper de ui fijn, snij de tomaten in dunne parten, snij de paprika in kleine blokjes en snij de champignons in dunne schijfjes. Wanneer je spinazie uit de diepvries gebruikt, moet je deze eerst laten ontdooien en goed uit laten lekken in een vergiet. Eventueel overtollig vocht uit de spinazie knijpen.
 
Verhit de olie, boter of bakspray in een ruime koekenpan. Bak de ui, tomaat, paprika en champignons al omscheppend tot de tomaten zacht worden zijn en voeg dan de spinazie toe tot deze geslonken is.
 
Klop de eieren los met de melk, parmezaanse kaas, kruiden en eventueel peper en zout. Schenk het eimengsel op de groenten. Laat dan de fritatta met het deksel op de pan op heel laag vuur in ongeveer 8 a 10 minuten stollen.
 
Leg een bord op de pan, keer de frittata op het bord en laat hem weer terug in de pan glijden. Bak de frittata nog 2 a 3 minuten op iets hoger vuur tot ook de onderkant goudbruin en knapperig is.
 
Lekker met een knapperige salade en eventueel een (koolhydraatarm) stokbroodje.
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.