Klassieke asperges met krieltjes

Wat niet mag ontbreken in het lente menu is een echte voorjaars klassiekeruit de Hollandse keuken; asperges met krieltjes, ham en een gekookt eitje met erbij gesmolten boter. Smullen maar!

In het koolhydraatbeperkte menu eet je er krieltjes bij, in het koolhydraatarme menu eet je er Colomba aardappel bij maar de aardappels kun je natuurlijk weg laten.

INGREDIËNTEN

500 gram witte asperges

75 gram achterham

2 ei M (gekookt)

100 gram krieltjes

25 gram roomboter

BEREIDING

Kook de eieren gaar in 9 minuten. Kook de krieltjes in een pan met water en wat zout in ongeveer 15 minuten gaar.

Schil de asperges met een dunschiller. Houd de asperge vast bij de kop, begin 2 cm onder de kop en schil van boven naar onder, rondom en zorg dat er geen vezelachtige stukjes achterblijven. Snijd daarna het onderste houtachtige gedeelte van de asperge af. Leg de asperges in ruim koud water en voeg eventueel het zout toe. Breng het water aan de kook, zet het vuur laag en houd het water tegen de kook aan. Kook de asperges ongeveer 10-15 minuten (afhankelijk van de dikte). Laat ze nog ongeveer 15 minuten nagaren met de deksel op de pan. Af en toe controleren of ze niet te gaar worden.

Pel en snijd de eieren doormidden. Smelt in een pannetje de boter op zacht vuur. Haal met een schuimspaan voorzichtig de asperges uit het kookvocht en laat ze goed uitlekken.

Serveer de asperges met de krieltjes, hamplakken en ei op een bord en lepel de gesmolten boter erover.

Eet smakelijk!

Bijbehorende dagmenu vind je in de lente weekmenu’s (klik hier)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *