INGREDIËNTEN
* kwart ui
* knoflook naar wens
* 150 gram snijbonen
* 100 gram spitskool
* 75 gram kipfilet blokjes
* 1 eetlepel (olijf)olie
* kerriepoeder naar wens
* snufje chilipoeder
* 1 ei M
* 15 gram cashewnoten (ongezouten)
* eventueel koriander
VOEDINGSWAARDEN:
506 kcal
Eiwit – 36 gram
Khd – 14 gram
Vet – 32 gram
Vezels – 9 gram
Recept is voor 1 persoon
BEREIDING
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de snijbonen in schuine dunne stukjes en de spitskool in dunne reepjes (indien niet voorgesneden!). Zet de snijbonen op in een pan met water en kook deze in 8 minuten beetgaar. Giet af in een vergiet.
Verwarm ondertussen de olijfolie in een pan. Fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de kipfilet blokjes toe, samen met kerriepoeder en chilipoeder. Bak de kipfilet blokjes tot deze gaar en goudbruin zijn. Voeg dan de spitskool toe en roerbak dit in 6 minuten gaar. Voeg dan de snijbonen toe en breek het eitje boven de pan. Roer dit door de groenteschotel heen tot het ei goed gestold is. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer deze spitskool-snijbonenschotel met cashewnoten en eventueel met verse koriander.
Eet smakelijk!
Wil je het gehele dagmenu ontvangen? Meld je dan aan voor het online programma met weekschema planner