Dit is een basisrecept voor muffins. In dit recept gebruik je blauwe bessen maar kun je natuurlijk vervangen voor elk ander soort fruit.
Lekker als ontbijt maar ook als tussendoortje bij een grote mok thee of kopje koffie.
INGREDIËNTEN
• 60 gram speltbloem
• 50 gram amandelmeel
• ½ theelepel bakpoeder
• mespunt zout
• 1 ei (large)
• 75 ml Griekse yoghurt
• 1 eetlepel olie naar wens (kokosolie, milde olijfolie)
• citroensap naar wens
• blauwe bessen naar wens
• olie, boter of bakspray naar keuze (om in te vetten)
Recept is voor 6 muffins
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet de muffinvorm in met een beetje olie, boter of bakspray.
Meng de speltbloem, amandelmeel, bakpoeder, en zout goed door elkaar.
Klop in een andere kom het citroensap, ei en yoghurt door elkaar.
Voeg het natte mengsel bij het droge mengsel en meng tot een beslag. Meng voorzichtig de blauwe bessen door het beslag
Verdeel het beslag over de holtes van de muffin bakvorm en bak de muffins in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
Je weet dat ze gaar zijn als je er een tandenstoker in prikt en deze schoon uit de muffin komt.
Laat de muffins dan 5 minuten afkoelen in de vorm en haal ze er daarna uit om verder af te laten koelen buiten de oven, eventueel op een rooster.
Deze muffins kun je eten als ontbijt of tussendoortje.